Spiral och cellprov

Allmänt / Permalink / 0
Idag hade jag tid på kvinnohälsovården här i Laholm för att äntligen sätta i en kopparspiral. När jag var där så frågade de om vi skulle ta ett cellprov när vi ändå var där nere och grejade och det tackade jag inte nej till :) Skulle ha gjort det i våras egentligen men fick avboka det då eftersom jag blödde hela tiden pga min P-stav som jag då hade. Så nu är spiralen på plats och cellprovet gjort. Det gick bra att sätta i spiralen, väldigt enkelt och en snabbt övergående smärta. Jag hade Elin med mig in så jag kunde klämma hennes hand så jag kunde slappna av i dem nedre regionerna istället ;)  Barnmorskan råkade dra ut spiralen när hon satt dit den, så fick sätta in en ny igen, haha! Men det gick lika smidigt andra gången :) Hade väldigt intensiv mensvärk efteråt men just nu känns det bra i magen. Hoppas verkligen detta funkar på mig nu då jag inte vill eller "kan" ha något med hormoner eftersom jag blir deprimerad och får väldiga humörsvängningar av det. 

6 veckor sedan bukplastik

Allmänt, Bukplastik / Permalink / 0
I tisdags var det 6 veckor sedan min operation. Sedan den dagen har jag gått utan min gördel utan att få dåligt samvete ;) fuskade lite innan och slutade använda gördeln tidigare faktiskt, men hade såklart dåligt samvete och hönsig som jag är så trodde jag att det kunde påverka resultatet, men det tror jag inte längre att det gör. Tycker egentligen inte om att ta egna beslut om sånt men jag orkade verkligen inte med den mer! :P nu kan jag med gott samvete vara utan den iallafall :) 

Dessa 6 veckor har gått fruktansvärt snabbt :)

Träningsvärk

Allmänt / Permalink / 0
Jag har många gånger gnällt om att jag aldrig får träningsvärk, vad jag än tränar eller gör så blir det aldrig så. Tji fick jag ;) efter gårdagens aktiviteter har jag haft rätt ont idag, haha. Men det är skönt på ett sätt. Gick hela milen igår för första gången sen op. Sen var jag på indoor Walking på kvällen med Lilli och Kim, det var ett svettigt pass, men jag orkade hela utan att stanna och det trodde jag aldrig att jag skulle göra :) 

Det känns så skönt att vara tillbaka i det vardagliga nu efter op. I början ångrade jag emellanåt att jag opererade mig, för det kändes helt ärligt som att jag aldrig skulle komma ur den nedstämda känslan jag hade. Min kirurg sa att allt skulle kännas bättre när vardagen blir sig mer lik som den var innan, och ännu en gång hade hon rätt. Även om jag inte trodde det just då, så är jag ändå glad att hon nämnde det för det lilla hoppet fanns ju ändå där även om allt kändes skit. 

Idag ångrar jag inte min op för 5 öre, ångrar bara att jag inte fixade mina kärlekshandtag och brösten samtidigt, haha! Jag överväger varje dag om jag verkligen ska våga mig på en operation till, även om det är långt kvar tills dess. Den som lever får se :D


Till top