När Alfred föddes 🖤

Allmänt / Permalink / 0
Tänkte försöka mig på att skriva ner min förlossning för att själv kunna kolla tillbaka och minnas den på mitt sätt, inte enbart vad journalen säger (den säger dock inte så mycket eftersom det gick så snabbt).

Jag hade bf lördagen den 24 feb. Hade inga känningar mer än vanliga sammandragningar. Natten till söndagen den 25 feb så vaknade jag till 3 gånger utav något som kändes konstigt, kunde dock inte förstå vad det var fören efter tredje gången när jag vaknade till på riktigt. Jag hade sammandragningar som gjorde "ont", alltså mer ont än vad dom gjort tidigare. Dom kom ungefär var 10 minut och ibland kändes dom mer och ibland mindre. Men dom var ändå starka så att det kändes som att dom tryckte neråt. 

När jag gick på toaletten så hade det kommit massa blodfärgat slem och det gav mig hoppet tillbaka som nu gick på övertid för första gången ;) Sammandragningarna fortsatte under hela dagen och så även slemmet. Men inget mer än så.

Natten till måndagen var likadan, sammandragningar med 10 minuter emellan och dom kändes lite lite mer än innan. Blod/slemmet fortsatte att komma i mängder så jag ringde till förlossningen och pratade med dom på morgonen, helt normalt och ett tecken på att tappen arbetade. Sen sa hon "åh då borde det vara dags snart" JA VISST tänkte jag och sa att jag tycker att det borde varit dags för länge sedan ;) Martin vaknade och sa att han skulle stanna hemma från jobbet och jag tyckte väl inte att han behövde det men han fick välja själv. Så han stannade hemma.

Fortfarande 10 minuter emellan och det lilla onda jag kände var inget att direkt skryta om. Bröt ihop lite och kände att bebisen aldrig kommer komma, sa till Martin att han gott kunde åka och jobba sen gick in och la mig i sängen och grät lite.

Skrev till mamma och frågade om hon ville följa med på en promenad om jag kom till Laholm, för nu skulle jag minsann får fart på detta. Martin släppte mig hos henne vid 14:30 sen körde han ner till stan för att klippa sig. Jag och mamma började traska ner mot stan. 

Det gick inte snabbt men fram kom vi strax efter 15 någon gång. Under tiden vi gick så hade jag sammandragningar som tryckte väldigt mycket neråt och jag fick ont i ryggen ibland, men inget mer än så.

Vi mötte upp Martin och åkte inom torghallen och körde sen hem mamma. Vi var väl hemma strax efter 16 någon gång. 

Jag hinner bara lägga mig ner i sängen för att börja kolla på serie, så fick jag min första riktigt onda värk kl 16:43. 9 minuter senare får jag nästa, 6 minuter efter det kom nästa och i nästa värk var det 3 minuter emellan. Tänkte att jag nog fick höra av mig till Elin nu om hon ville vara med. Sagt o gjort. 

Går på toaletten och har då fått en blödning, ringer då till förlossningen med en gång, började bli riktigt nervös nu. Jag var välkommen in när jag ville, sa att jag kommer med en gång. 

Ryter lite på Martin för att jag tycker att han tar tid på sig (han klädde på sig), sa till honom att han kunde vänta med det, haha.

Vi var inne på förlossningen runt 18:45 om jag inte missminner mig helt. Barnmorskan mötte upp i korridoren och gav mig sen ett rum. Väl där inne började jag att gråta för det gjorde så ont. Hon skulle koppla upp mig på ctg men att lägga sig i den sängen när värk efter värk kom var inte det lättaste. Påväg ner i sängen och en värk kom så reser jag mig igen, då går vattnet kl 18:55.

Martin meddelar Elin att hon kunde köra, men det hade hon redan gjort eftersom hon kände på sig att det skulle gå undan.

När jag väl lyckats lägga mig så kollas bebisen med ctg och hon undersöker mig ganska snabbt. Fick lustgas och var öppen 7cm. Barnmorskan säger till mig att vi måste ringa på klockan om jag känner att det börjar trycka på.

Elin traskar in på rummet runt 19:25. 

En undersköterska kommer in och presenterar sig och säger "oj vilka täta värkar du har, har du blivit  undersökt?" Svarar 7 cm bara. Så hon börjar plocka fram saker och förbereda och då kan jag inte hålla emot längre. Så hon ringer in barnmorskan och visst var lille Alfred påväg😍 

Klockan 19:48 föddes han. 3725gr och 52cm ❤️

Jag är så nöjd med hela förlossningen. Personalen var underbar och jag tycker att vi samarbetade bra ihop. 3 timmar tog det från första riktigt onda värk och 1 timme hann vi vara inne på förlossningen innan han kom 😊 

Nu försöker vi komma in i vår nya vardag, går väldigt bra hittills, en väldig omställning men det får ta sin tid ❤️
Till top